For nylig så jeg en kageopskrift, som bruger kærnemælk og natron som hævemiddel i stedet for æg og bagepulver. Dejen er lynhurtig at mikse sammen og kagen bliver ved med at være svampet i flere dage efter den er bagt - hvis den altså holder så længe. Den oprindelige kage er med kanel, men jeg har lavet lidt ændringer deri og har bl.a. tilføjet kakao i stedet.
En lille bradepande eller et ildfast fad
90 g smeltet smør
2,5 dl. sukker
3 3/4 dl. kærnemælk
4,5 dl. hvedemel
3 spsk. kakaopluver
1,5 tsk. natron
1 tsk. vanillesukker
Tænd ovnen på 200 grader.
Smeltet smør og sukker røres sammen.
Kærnemælk røres i.
Mel, kakaopulver, natron og vanillesukker blandes og røres i.
Dejen kommes i en smurt form.
Kagen bages i ca. 30 min. ved 200 grader, indtil den slipper en kødnål.
Kan evt. pyntes med glasur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar